Weekendtips:
‘weekend’

Att ha en kärleksweekend hemma

“Borta bra men hemma bäst” heter det. Men det gäller väl bara när man kommer hem från en resa? Inte alls. Många glömmer bort att faktiskt njuta av sina hem. Det är där vi spenderar majoriteten av vår lediga tid, varför ska man då behöva åka bort för att njuta av ledighet och varandra? En weekend kan lika gärna spenderas hemma som på en lyxig resort och det är med enkla knep man kan fixa stämningen.

Det kan vara ganska mysigt att sitta och planera en weekend tillsammans. Kanske ska den ha ett särskilt tema? Gillar ni sport skulle ni kunna passa på att planera in helgen med stort H när det är ett större sportevenemang på TV. Kura upp er i soffan tillsammans med favoritmaten och följ spelet eller mästerskapet. Ni kan även öka spänningen genom att betta på sporteventet, sidor som bet365 erbjuder både betting och de senaste nyheterna om samtliga sporter, även de obskyra.

 

Skapa stämningen efter eget tycke

Det är inte mycket som krävs för att man ska skapa en lugn och avkopplande miljö. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Men något man måste försöka få in i huvudet är att man inte ska börja plocka med hemmet. Du är ledig – vilket innebär ingen städning, tvätt eller annan syssla som kommer lämna dig mentalt trött. Nu är det tid att vårda relationen, fast på hemmaplan.

Är ni temamänniskor som tycker om att sätta en extra guldkant på allt ni gör, se då till att göra det även den här helgen. Gillar ni rockabilly-stilen, ta på er kläder i rätt anda, laga amerikansk mat och sätt igång musik.

Vill ni få känslan av att vara på en tropisk solsemester. Köp hem frukt och papegojblommor och blanda färgglada drinkar (vem har sagt att man måste ha alkohol i en drink?) med smak av solen. Sätt igång avkopplande hawaiiansk musik och höj värmen på elementen.

Några skrattar säkert när de läser påhitten men visst är det lockande? Och att skratta och ha roligt är en stor del av vad er weekend ska gå ut på. Släpp loss, var tillsammans och njut av att få vara bortresta fast hemma.

 

Viktigast av allt

Även om det är roligt att planera inför helgen får man inte glömma bort dess syfte. Det är meningen att ni ska vara tillsammans och göra det ni tycker om. Det vill säga, vill ni ligga i sängen en hel dag och bara sova är det precis det ni ska göra. Vill ni har ett filmmarathon där ni skrattar tills ni gråter eller slingrar ihop er tätt när diverse monster dyker upp i tv-rutan, då är det precis det ni ska göra.

En vacker dekor och omgivning ger det lilla extra, men det är inte det viktiga, så tänk verkligen efter vad det är ni vill få ut av helgen och se till att ni njuter av den. 

Kärleksweekend i skånska Kivik

Att åka i väg på romantisk kärleksweekend är något som du inte behöver drömma om – det går att göra till verklighet!

Romantisk solnedgångFör allt behöver inte vara så deprimerande som i Tomas Ledins sång "Tillfälligheternas spel" där han förstod att "en av oss måste resa sig och gå" från den folktomma restaurangen vid stranden där de hade förnöjsamt låtit timmarna gå förbi och beställde mera vin i stället för att gå sin väg.

Det handlar om att finna kreativa lösningar för att upptäcka och uppleva kärleken igen och återigen. Upptäcka kärleken på sådana sätt att uppleva nya saker som gör att ni får minnen att dela på för livet.

Gör saker tillsammans under en weekend och ge varandra även lite egentid! Välj ut ett resmål tillsammans som båda vill åka till. Planera för en del av tiden, men låt en del vara öppen för spontana aktiviteter som ni vill göra för stunden. Ett kärlekstips är att ni åker till Kivik i Skåne över en helg och spenderar kvalitetstid där. Det finns flera hotell i Kivik som ni kan ha er utgångspunkt, när ni sedan väljer vad ni vill uppleva. Varför inte besöka Kiviks musteri för att se hur cidern tillverkas eller göra ett besök hos Stenshuvuds Nationalpark och bli inspirerad av den vackra natur som finns? Prova gärna en ridtur med Kiviks islandshästar eller njut av en cykeltur runt Ravlunda.

En kärleksfull romantisk weekend blir vad ni gör den till! Med kreativa lösningar kan ni skapa en kärlek mellan er som inte går att upptäcka om inte det varit just ni som varit i kärleksrelationen. För kärlek är någonting underbart och måste upplevas om och om igen. Så gör drömmen till liv och åk igen på en kärleksweekend på tu man hand med den du älskar allra mest!

 

Kärleksweekend i Göteborg – Smultronställen att dejta på

Göteborg har som Sveriges andra största stad otroligt mycket att erbjuda. Det spelar ingen roll om du är turist och på besök för första gången eller har bott i staden hela ditt liv, Göteborgs charm är slående och så här års kring maj och juni blommar staden verkligen upp i sin fulla prakt. Med våren blommar även känslorna upp och folk börjar söka sig till varandra. Ett alternativ som är lika vanligt som vanlig dejting är numer även nätdejtijng, och med sajter som singel-dejting.se har det blivit enklare än någonsin att hitta sig en parter. Nedan följer tre härliga tips på ställen man kan gå till så här års om man ska gå på dejt för första gången med en person man aldrig träffat.

Smultronställen i Göteborg – Skansen Kronan

Skansen Kronan är en gammal försvarsanläggning som buggdes i slutet på 1600-talet uppe på ett berg som kallas Risåsberget, berget är dock något man sällan nämner utan Skansen Kronan har mer eller mindre tagit över bergets roll när det kommer till att folk ska referera till platsen. Utöver att lokalen i sig huserar restaurang och café så är det utsikten man vill åt. Hit vallfärdar folk för att träffas och umgås och det fantastiska läget har kvällssol långt in på kvällen. Vägen upp är dock inte den enklaste, de ökända trapporna kan få även den mest vältränade att kippa efter andan när man väl kommer upp till toppen!

Smultronställen i Göteborg – Haga

Om man inte orkar att ta sig upp för trapporna hela vägen upp till Skansen Kronan så kan det i många fall räcka med att stanna precis nedanför i den otroligt romantiska stadsdelen Haga! Haga är känt för sin ”haga nygata” som är fylld med mysiga små butiker, ett och annat café och ställen man kan sätta sig och äta på. Gatorna är gjorda av kullersten och solen faller underbart över stadsdelen på eftermiddagen, därför är även Haga en populär mötesplats att dejta på!

Smultronställen i Göteborg – Kungsparken

Slutligen har vi Kungsparken som vid en varm och härlig dag kan vara ett av de trevligaste områdena i centrala Göteborg. Parken ligger precis bakom Stora Teatern och går längsmed Nya Alleén, och närheten till Saluhallen och Grönsakstorget gör det superenkelt att köpa med sig en bit mat att avnjuta med sin dejt. Extra härligt är det om man lyckas få sig en plats nära vattnet, dock kan det i soliga dagar bli ganska trångt. Lycka till!

 

Romantisk cykelweekend med din partner

CykelloppOm du letar efter en romantisk resa tillsammans med din partner så kan ni åka på en kärleksweekend i en cykelvänlig stad. Det behöver nödvändigtvis inte betyda en bröllopsresa eller något speciellt tillfälle, utan bara åka iväg spontant på en kärleksweekend kan vara väldigt bra för en relation.

Det går att  få till en kärleksresa både billigt och dyrt. Att åka till en mysig plats på landet kan passa om det är lite stramt ekonomiskt, eller så kan man åka på en lyxig weekendresa till en storstad. Många par som åker iväg på kärleksresor brukar dricka champagne, choklad och jordgubbar för att komma in i den romantiska stämningen.

Cykellopp i Storbritannien Om ni aldrig har åkt cykel tillsammans så rekommenderar jag verkligen att man gör det och upplever staden ni befinner er i. Ni hinner se mycket mer under en dag, samtidigt som ni kan välja att ta en picknick närsomhelst. Ta gärna minnesbilder för att fördjupa relationen.

Tre av de mest besöka romantiska platserna är London, Paris och Venedig. Alla tre ligger bra till när det kommer till att utforska städerna med cykel. Så se till att låna eller hyra cyklar under er kärleksvisit.

Vem har inte blivit inspirerad av Lady och Lufsen? Perfekt exempel på hur den perfekta relationen ser ut, och ni kan göra det till verklighet!

Om ni inte vill bestämma var ni vill hamna så kan ni åka med cykel redan från Sverige, och sedan åka genom västra Europa utan en förutbestämd måldestination.

Det finns även nya sätt att resa. Båtcykling innebär att man utforskar Europas floder och skärgårdar och kommer iväg på en vecka utan att behöva byta hotell. Du bor på fartyget och kan fritt åka på land med cykeln. Det finns dubbelhytter med privat dusch och toalett. Det går även bra att bara koppla av utan att bege sig någonstans. Det är en perfekt romantisk upplevelse för de som älskar att cykla och utforska nya platser.

Kryssa för kärleken

Vill ni ha full fokus på kärleken och ha allt all inclusive under er kärleksweekend, kan en kryssning vara det bästa för er - för då kan ni få kärleksfulla upplevelser och minnen för livet och slippa tänka på var, när och hur ni ska inhandla mat och dryck till er romantiska middag. Läs mer om resmålet »

Amsterdam – tulpanernas stad!

Amsterdam är Nederländernas huvudstad och har många kända museer som är väl värda att besöka; som van Gogh-musset och Anne Franks hus, där du kan se hur den judiska flickan levde under hennes gömda tid under andra världskriget. Det finns många kulturella byggnader som är väl värda att se, som Prinsengracht och Herengracht. Läs mer om resmålet »

Drömmen om Italien

Italien - kärlekens land med kärleksfulla städer som Rom, Florens, Venedig och Capri och modestaden Milano - är känt för den goda maten, vackra kulturella byggnader som katolska kyrkor floder och kanaler. Läs mer om resmålet »

Weekend i Venedig

Venedig, en romantisk stad som i nordöstra Italien med drygt 270 000 invånare (eller venetianer som de kallas). Här vid Adrianska havet kan ni strosa eller åka en underbar gondol och bilar hittar ni inte, då det inte är tillåtet i staden. Läs mer om resmålet »

Weekend i Tallinn

Runt Östersjön finns det många genuina pärlor av romantiska platser att uppleva, som Tallinn i Estland. Staden har många likheter med Gamla stan i Stockholm, men erbjuder mycket mer och har satt sin egen prägel efter att blivit en egen stat efter Sovjetunionens fall. Läs mer om resmålet »
Tips på weekend