Vad gör en kärleksweekend till en kärleksweekend?

En kärleksweekend kan betyda väldigt mycket olika saker beroende på vem man frågar. För en del kan en kärleksweekend vara att åka till en huvudstad inte för långt bort i ett par dagar, för en annan kan det innebära att bara stanna hemma och se till att guldkanta tillvaron rejält. För en vän till mig innebar “kärleksweekend” en gång att han tillsammans med en nära vän bokade två flygbiljetter via sin iPhone då de var ute och gjorde staden osäker en natt, och tog en taxi till flygplatsen för att sedan flyga raka vägen till rom och spendera 48 timmar där. Kanske inte så romantiskt på pappret, men kärleken fanns garanterat där och vad är väl inte ett minne för livet med en vän?

Nätdejting och kärleksweekends? Givetvis!

Med ovanstående sagt tror jag att en kärleksweekend inte behöver vara särskild planerad eller följa filmiska klichéer för att per automatik leva upp till sitt namn – spontanitet och glädje kan förmodligen göra mer än halva jobbet. En gång testade jag att ragga upp en kille på en datingsite (jag har ett förflutet som duktig nätdejtarinna och var under en längre period aktiv på Flirtfair), vartefter jag lånade min pappas cabriolet för att åka en vända till Österlen en härlig sommardag. Killen hade jag aldrig träffat innan, och givetvis var jag lite orolig kring det här med att ge mig ut på utflykt med en främling, dock inser man rätt snabbt att kombinationen av att vara främlingar tillsammans, med att båda någonstans har samma mål (finna antingen kärlek eller sex eller kanske bara att umgås) kan vara nästan lite lustigt nervkittlande. Släng in en dos härlig atmosfär i form av trevligt väder eller annorlunda miljö, så har man det helt plötsligt bäddat för en kärleksweekend att forma till precis vad man vill. Solen gjorde oss glada i hatten och efter en helt magisk weekend ihop så började vi ses regelbundet, det blev ett två års långt förhållande som vi fick avsluta på grund av att han fick jobb utomlands.

Som tur är har vi fortfarande kontakt, och ibland när han är på besök i sverige så brukar vi göra om liknande kärlekshelger! Måste man planera en kärleksweekend för att den ska bli bra? Enligt mig så är spontanitet en av de viktigaste faktorerna för en lyckad kärleksweekend! Oavsett om du ska spendera en weekend med din partner som du varit ihop med i flera år, eller om du vill hitta på lite nya sexuella äventyr med din senaste kompis, så är det enda viktiga att du kan ta dig tiden att planera något med någon – äventyret kommer då ni båda får uppleva någonting nytt eller annorlunda tillsammans!

// Linnea, fristående skribent

Tips på weekend