Romantiska favoriter

Kärleksweekend i skånska Kivik

Att åka i väg på romantisk kärleksweekend är något som du inte behöver drömma om – det går att göra till verklighet!

Romantisk solnedgångFör allt behöver inte vara så deprimerande som i Tomas Ledins sång "Tillfälligheternas spel" där han förstod att "en av oss måste resa sig och gå" från den folktomma restaurangen vid stranden där de hade förnöjsamt låtit timmarna gå förbi och beställde mera vin i stället för att gå sin väg.

Det handlar om att finna kreativa lösningar för att upptäcka och uppleva kärleken igen och återigen. Upptäcka kärleken på sådana sätt att uppleva nya saker som gör att ni får minnen att dela på för livet.

Gör saker tillsammans under en weekend och ge varandra även lite egentid! Välj ut ett resmål tillsammans som båda vill åka till. Planera för en del av tiden, men låt en del vara öppen för spontana aktiviteter som ni vill göra för stunden. Ett kärlekstips är att ni åker till Kivik i Skåne över en helg och spenderar kvalitetstid där. Det finns flera hotell i Kivik som ni kan ha er utgångspunkt, när ni sedan väljer vad ni vill uppleva. Varför inte besöka Kiviks musteri för att se hur cidern tillverkas eller göra ett besök hos Stenshuvuds Nationalpark och bli inspirerad av den vackra natur som finns? Prova gärna en ridtur med Kiviks islandshästar eller njut av en cykeltur runt Ravlunda.

En kärleksfull romantisk weekend blir vad ni gör den till! Med kreativa lösningar kan ni skapa en kärlek mellan er som inte går att upptäcka om inte det varit just ni som varit i kärleksrelationen. För kärlek är någonting underbart och måste upplevas om och om igen. Så gör drömmen till liv och åk igen på en kärleksweekend på tu man hand med den du älskar allra mest!

 

Kärleksweekend i Göteborg – Smultronställen att dejta på

Göteborg har som Sveriges andra största stad otroligt mycket att erbjuda. Det spelar ingen roll om du är turist och på besök för första gången eller har bott i staden hela ditt liv, Göteborgs charm är slående och så här års kring maj och juni blommar staden verkligen upp i sin fulla prakt. Med våren blommar även känslorna upp och folk börjar söka sig till varandra. Ett alternativ som är lika vanligt som vanlig dejting är numer även nätdejtijng, och med sajter som singel-dejting.se har det blivit enklare än någonsin att hitta sig en parter. Nedan följer tre härliga tips på ställen man kan gå till så här års om man ska gå på dejt för första gången med en person man aldrig träffat.

Smultronställen i Göteborg – Skansen Kronan

Skansen Kronan är en gammal försvarsanläggning som buggdes i slutet på 1600-talet uppe på ett berg som kallas Risåsberget, berget är dock något man sällan nämner utan Skansen Kronan har mer eller mindre tagit över bergets roll när det kommer till att folk ska referera till platsen. Utöver att lokalen i sig huserar restaurang och café så är det utsikten man vill åt. Hit vallfärdar folk för att träffas och umgås och det fantastiska läget har kvällssol långt in på kvällen. Vägen upp är dock inte den enklaste, de ökända trapporna kan få även den mest vältränade att kippa efter andan när man väl kommer upp till toppen!

Smultronställen i Göteborg – Haga

Om man inte orkar att ta sig upp för trapporna hela vägen upp till Skansen Kronan så kan det i många fall räcka med att stanna precis nedanför i den otroligt romantiska stadsdelen Haga! Haga är känt för sin ”haga nygata” som är fylld med mysiga små butiker, ett och annat café och ställen man kan sätta sig och äta på. Gatorna är gjorda av kullersten och solen faller underbart över stadsdelen på eftermiddagen, därför är även Haga en populär mötesplats att dejta på!

Smultronställen i Göteborg – Kungsparken

Slutligen har vi Kungsparken som vid en varm och härlig dag kan vara ett av de trevligaste områdena i centrala Göteborg. Parken ligger precis bakom Stora Teatern och går längsmed Nya Alleén, och närheten till Saluhallen och Grönsakstorget gör det superenkelt att köpa med sig en bit mat att avnjuta med sin dejt. Extra härligt är det om man lyckas få sig en plats nära vattnet, dock kan det i soliga dagar bli ganska trångt. Lycka till!

 

Kryssa för kärleken

Vill ni ha full fokus på kärleken och ha allt all inclusive under er kärleksweekend, kan en kryssning vara det bästa för er - för då kan ni få kärleksfulla upplevelser och minnen för livet och slippa tänka på var, när och hur ni ska inhandla mat och dryck till er romantiska middag. Läs mer om resmålet »

Paris – låt romantiken flöda!

Många ser Paris som Europas mest romantiska huvudstad och tänk dig att gå i den botaniska trädgården Jardin des Plantes, klosterkyrkan Saint-Denis eller äta en romantisk middag när ni sett den vackra staden från Eiffeltornet? I Paris kan ni besöka Chaillotpalatset som har en vacker terrassanläggning och slottet i Versailles. Läs mer om resmålet »

Drömmen om Italien

Italien - kärlekens land med kärleksfulla städer som Rom, Florens, Venedig och Capri och modestaden Milano - är känt för den goda maten, vackra kulturella byggnader som katolska kyrkor floder och kanaler. Läs mer om resmålet »

Weekend i Venedig

Venedig, en romantisk stad som i nordöstra Italien med drygt 270 000 invånare (eller venetianer som de kallas). Här vid Adrianska havet kan ni strosa eller åka en underbar gondol och bilar hittar ni inte, då det inte är tillåtet i staden. Läs mer om resmålet »

Kärlek

Det går att få en kärleksfylld weekend med romantik, oavsett vart i världen ni väljer att åka - att ni får vara tillsammans är det viktiga och att ni skapar minnen och upplevelser tillsammans, oavsett vilka aktiviteter ni väljer att göra. Läs mer om resmålet »

Weekend i Tallinn

Runt Östersjön finns det många genuina pärlor av romantiska platser att uppleva, som Tallinn i Estland. Staden har många likheter med Gamla stan i Stockholm, men erbjuder mycket mer och har satt sin egen prägel efter att blivit en egen stat efter Sovjetunionens fall. Läs mer om resmålet »
Tips på weekend