Romantisk weekend

Till vilket kärleksnäste åker ni på nästa weekend?


I sann anda gäller det att hålla lågan uppe när det gäller kärleken och passionen. För det gäller att hålla gnistan vid liv och då gäller det att finna bra kärleksnästen att underhålla romantiken. Vilket näste av kärlek kommer bli er favorit när ni åker på er nästa kärleksweekend?


Kärleksfyllda städer som Paris, Amsterdam och Aruba är populära städer för många som vill vårda sina relationer på ett omsorgsfullt sätt.  Detta för att dessa städer har ett bra utbud och erbjuder många kärleksfulla aktiviteter och upplevelser för alla par och konstellationer av individer som vill umgås på ett kärleksfullt och romantiskt sätt.

Oavsett vart och när i tiden som ni ska åka, finns det fördelar att ni har umgåtts med varandra och även på ett intimt plan. Detta för att ni ska veta era styrkor och förbättringsmöjligheter när ni har omslutande samlag med varandra. För då uppstår inga obehagliga överraskningar, som att ni behöver ha slidenafil som komplement, för att kunna tillfredsställa varandra. För om ni inte kan umgås på ett intimt plan, så är valet av stad och kärleksnäste av underordnad plan, då ni vill uppleva kärlek och passion med varandra.


Devisen och komplimangen om att ”det spelar ingen roll vart vi åker, utan det viktiga är att vi är tillsammans” kan vara i mångt och mycket viktig när ni väljer ort och ställe för er kärleksweekend. Även om det kan vara stimulerande på många sätt att uppleva nya länder, ställen och nya områden, så är det kärleksfullt att vara tillsammans med varandra– inte minst för att kunna vara kärleksfulla inför, för och med varandra. För oavsett vilket näste som ni väljer att vara på, så kan det vara stimulerande och romantiskt att tillsammans planera inför en weekend tillsammans.

För även tiden innan ni åker, från det att ni bestämt er för att åka till dess att ni åter är tillbaka från resan, är minst lika viktigt. Varför inte se det som ett ”förspel” i er romantik? När ni tänker och drömmer er bort om att vara på ett varmt ställe, kanske på stranden eller på en shoppingtur på tu man hand, så kan ni känna att kärleken och samhörigheten mellan er finns och skapas i en hög grad när ni förbereder er för en romantisk natt tillsammans. Och läs mer om ni behöver ha något tillfredsställande tillbehör för att stimulansen ska finnas där fullt ut för er.

Med all lycka för att romantiken ska skapas, förgyllas och fördjupas mellan er på ett kärleksfullt och omsorgsfullt sätt med nya och fler upplevelser. För oavsett vilket kärleksnäste som ni väljer att åka till på er nästa kärleksweekend, så gäller det att ni visar respekt för varandra på ett ömsesidigt sätt. För det är då äkta kärlek upplevs och då spelar det ingen roll vart ni åker, då ni ändå har varandra.

Att ha en kärleksweekend hemma

“Borta bra men hemma bäst” heter det. Men det gäller väl bara när man kommer hem från en resa? Inte alls. Många glömmer bort att faktiskt njuta av sina hem. Det är där vi spenderar majoriteten av vår lediga tid, varför ska man då behöva åka bort för att njuta av ledighet och varandra? En weekend kan lika gärna spenderas hemma som på en lyxig resort och det är med enkla knep man kan fixa stämningen.

Det kan vara ganska mysigt att sitta och planera en weekend tillsammans. Kanske ska den ha ett särskilt tema? Gillar ni sport skulle ni kunna passa på att planera in helgen med stort H när det är ett större sportevenemang på TV. Kura upp er i soffan tillsammans med favoritmaten och följ spelet eller mästerskapet. Ni kan även öka spänningen genom att betta på sporteventet, sidor som bet365 erbjuder både betting och de senaste nyheterna om samtliga sporter, även de obskyra.

 

Skapa stämningen efter eget tycke

Det är inte mycket som krävs för att man ska skapa en lugn och avkopplande miljö. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Men något man måste försöka få in i huvudet är att man inte ska börja plocka med hemmet. Du är ledig – vilket innebär ingen städning, tvätt eller annan syssla som kommer lämna dig mentalt trött. Nu är det tid att vårda relationen, fast på hemmaplan.

Är ni temamänniskor som tycker om att sätta en extra guldkant på allt ni gör, se då till att göra det även den här helgen. Gillar ni rockabilly-stilen, ta på er kläder i rätt anda, laga amerikansk mat och sätt igång musik.

Vill ni få känslan av att vara på en tropisk solsemester. Köp hem frukt och papegojblommor och blanda färgglada drinkar (vem har sagt att man måste ha alkohol i en drink?) med smak av solen. Sätt igång avkopplande hawaiiansk musik och höj värmen på elementen.

Några skrattar säkert när de läser påhitten men visst är det lockande? Och att skratta och ha roligt är en stor del av vad er weekend ska gå ut på. Släpp loss, var tillsammans och njut av att få vara bortresta fast hemma.

 

Viktigast av allt

Även om det är roligt att planera inför helgen får man inte glömma bort dess syfte. Det är meningen att ni ska vara tillsammans och göra det ni tycker om. Det vill säga, vill ni ligga i sängen en hel dag och bara sova är det precis det ni ska göra. Vill ni har ett filmmarathon där ni skrattar tills ni gråter eller slingrar ihop er tätt när diverse monster dyker upp i tv-rutan, då är det precis det ni ska göra.

En vacker dekor och omgivning ger det lilla extra, men det är inte det viktiga, så tänk verkligen efter vad det är ni vill få ut av helgen och se till att ni njuter av den. 

Kärleksweekend i skånska Kivik

Att åka i väg på romantisk kärleksweekend är något som du inte behöver drömma om – det går att göra till verklighet!

Romantisk solnedgångFör allt behöver inte vara så deprimerande som i Tomas Ledins sång "Tillfälligheternas spel" där han förstod att "en av oss måste resa sig och gå" från den folktomma restaurangen vid stranden där de hade förnöjsamt låtit timmarna gå förbi och beställde mera vin i stället för att gå sin väg.

Det handlar om att finna kreativa lösningar för att upptäcka och uppleva kärleken igen och återigen. Upptäcka kärleken på sådana sätt att uppleva nya saker som gör att ni får minnen att dela på för livet.

Gör saker tillsammans under en weekend och ge varandra även lite egentid! Välj ut ett resmål tillsammans som båda vill åka till. Planera för en del av tiden, men låt en del vara öppen för spontana aktiviteter som ni vill göra för stunden. Ett kärlekstips är att ni åker till Kivik i Skåne över en helg och spenderar kvalitetstid där. Det finns flera hotell i Kivik som ni kan ha er utgångspunkt, när ni sedan väljer vad ni vill uppleva. Varför inte besöka Kiviks musteri för att se hur cidern tillverkas eller göra ett besök hos Stenshuvuds Nationalpark och bli inspirerad av den vackra natur som finns? Prova gärna en ridtur med Kiviks islandshästar eller njut av en cykeltur runt Ravlunda.

En kärleksfull romantisk weekend blir vad ni gör den till! Med kreativa lösningar kan ni skapa en kärlek mellan er som inte går att upptäcka om inte det varit just ni som varit i kärleksrelationen. För kärlek är någonting underbart och måste upplevas om och om igen. Så gör drömmen till liv och åk igen på en kärleksweekend på tu man hand med den du älskar allra mest!

 

Kärleksweekend i Göteborg – Smultronställen att dejta på

Göteborg har som Sveriges andra största stad otroligt mycket att erbjuda. Det spelar ingen roll om du är turist och på besök för första gången eller har bott i staden hela ditt liv, Göteborgs charm är slående och så här års kring maj och juni blommar staden verkligen upp i sin fulla prakt. Med våren blommar även känslorna upp och folk börjar söka sig till varandra. Ett alternativ som är lika vanligt som vanlig dejting är numer även nätdejtijng, och med sajter som singel-dejting.se har det blivit enklare än någonsin att hitta sig en parter. Nedan följer tre härliga tips på ställen man kan gå till så här års om man ska gå på dejt för första gången med en person man aldrig träffat.

Smultronställen i Göteborg – Skansen Kronan

Skansen Kronan är en gammal försvarsanläggning som buggdes i slutet på 1600-talet uppe på ett berg som kallas Risåsberget, berget är dock något man sällan nämner utan Skansen Kronan har mer eller mindre tagit över bergets roll när det kommer till att folk ska referera till platsen. Utöver att lokalen i sig huserar restaurang och café så är det utsikten man vill åt. Hit vallfärdar folk för att träffas och umgås och det fantastiska läget har kvällssol långt in på kvällen. Vägen upp är dock inte den enklaste, de ökända trapporna kan få även den mest vältränade att kippa efter andan när man väl kommer upp till toppen!

Smultronställen i Göteborg – Haga

Om man inte orkar att ta sig upp för trapporna hela vägen upp till Skansen Kronan så kan det i många fall räcka med att stanna precis nedanför i den otroligt romantiska stadsdelen Haga! Haga är känt för sin ”haga nygata” som är fylld med mysiga små butiker, ett och annat café och ställen man kan sätta sig och äta på. Gatorna är gjorda av kullersten och solen faller underbart över stadsdelen på eftermiddagen, därför är även Haga en populär mötesplats att dejta på!

Smultronställen i Göteborg – Kungsparken

Slutligen har vi Kungsparken som vid en varm och härlig dag kan vara ett av de trevligaste områdena i centrala Göteborg. Parken ligger precis bakom Stora Teatern och går längsmed Nya Alleén, och närheten till Saluhallen och Grönsakstorget gör det superenkelt att köpa med sig en bit mat att avnjuta med sin dejt. Extra härligt är det om man lyckas få sig en plats nära vattnet, dock kan det i soliga dagar bli ganska trångt. Lycka till!

 

Vad gör en kärleksweekend till en kärleksweekend?

En kärleksweekend kan betyda väldigt mycket olika saker beroende på vem man frågar. För en del kan en kärleksweekend vara att åka till en huvudstad inte för långt bort i ett par dagar, för en annan kan det innebära att bara stanna hemma och se till att guldkanta tillvaron rejält. För en vän till mig innebar “kärleksweekend” en gång att han tillsammans med en nära vän bokade två flygbiljetter via sin iPhone då de var ute och gjorde staden osäker en natt, och tog en taxi till flygplatsen för att sedan flyga raka vägen till rom och spendera 48 timmar där. Kanske inte så romantiskt på pappret, men kärleken fanns garanterat där och vad är väl inte ett minne för livet med en vän?

Nätdejting och kärleksweekends? Givetvis!

Med ovanstående sagt tror jag att en kärleksweekend inte behöver vara särskild planerad eller följa filmiska klichéer för att per automatik leva upp till sitt namn – spontanitet och glädje kan förmodligen göra mer än halva jobbet. En gång testade jag att ragga upp en kille på en datingsite (jag har ett förflutet som duktig nätdejtarinna och var under en längre period aktiv på Flirtfair), vartefter jag lånade min pappas cabriolet för att åka en vända till Österlen en härlig sommardag. Killen hade jag aldrig träffat innan, och givetvis var jag lite orolig kring det här med att ge mig ut på utflykt med en främling, dock inser man rätt snabbt att kombinationen av att vara främlingar tillsammans, med att båda någonstans har samma mål (finna antingen kärlek eller sex eller kanske bara att umgås) kan vara nästan lite lustigt nervkittlande. Släng in en dos härlig atmosfär i form av trevligt väder eller annorlunda miljö, så har man det helt plötsligt bäddat för en kärleksweekend att forma till precis vad man vill. Solen gjorde oss glada i hatten och efter en helt magisk weekend ihop så började vi ses regelbundet, det blev ett två års långt förhållande som vi fick avsluta på grund av att han fick jobb utomlands.

Som tur är har vi fortfarande kontakt, och ibland när han är på besök i sverige så brukar vi göra om liknande kärlekshelger! Måste man planera en kärleksweekend för att den ska bli bra? Enligt mig så är spontanitet en av de viktigaste faktorerna för en lyckad kärleksweekend! Oavsett om du ska spendera en weekend med din partner som du varit ihop med i flera år, eller om du vill hitta på lite nya sexuella äventyr med din senaste kompis, så är det enda viktiga att du kan ta dig tiden att planera något med någon – äventyret kommer då ni båda får uppleva någonting nytt eller annorlunda tillsammans!

// Linnea, fristående skribent

Romantisk cykelweekend med din partner

CykelloppOm du letar efter en romantisk resa tillsammans med din partner så kan ni åka på en kärleksweekend i en cykelvänlig stad. Det behöver nödvändigtvis inte betyda en bröllopsresa eller något speciellt tillfälle, utan bara åka iväg spontant på en kärleksweekend kan vara väldigt bra för en relation.

Det går att  få till en kärleksresa både billigt och dyrt. Att åka till en mysig plats på landet kan passa om det är lite stramt ekonomiskt, eller så kan man åka på en lyxig weekendresa till en storstad. Många par som åker iväg på kärleksresor brukar dricka champagne, choklad och jordgubbar för att komma in i den romantiska stämningen.

Cykellopp i Storbritannien Om ni aldrig har åkt cykel tillsammans så rekommenderar jag verkligen att man gör det och upplever staden ni befinner er i. Ni hinner se mycket mer under en dag, samtidigt som ni kan välja att ta en picknick närsomhelst. Ta gärna minnesbilder för att fördjupa relationen.

Tre av de mest besöka romantiska platserna är London, Paris och Venedig. Alla tre ligger bra till när det kommer till att utforska städerna med cykel. Så se till att låna eller hyra cyklar under er kärleksvisit.

Vem har inte blivit inspirerad av Lady och Lufsen? Perfekt exempel på hur den perfekta relationen ser ut, och ni kan göra det till verklighet!

Om ni inte vill bestämma var ni vill hamna så kan ni åka med cykel redan från Sverige, och sedan åka genom västra Europa utan en förutbestämd måldestination.

Det finns även nya sätt att resa. Båtcykling innebär att man utforskar Europas floder och skärgårdar och kommer iväg på en vecka utan att behöva byta hotell. Du bor på fartyget och kan fritt åka på land med cykeln. Det finns dubbelhytter med privat dusch och toalett. Det går även bra att bara koppla av utan att bege sig någonstans. Det är en perfekt romantisk upplevelse för de som älskar att cykla och utforska nya platser.

Kryssa för kärleken

Vill ni ha full fokus på kärleken och ha allt all inclusive under er kärleksweekend, kan en kryssning vara det bästa för er - för då kan ni få kärleksfulla upplevelser och minnen för livet och slippa tänka på var, när och hur ni ska inhandla mat och dryck till er romantiska middag. Läs mer om resmålet »

Amsterdam – tulpanernas stad!

Amsterdam är Nederländernas huvudstad och har många kända museer som är väl värda att besöka; som van Gogh-musset och Anne Franks hus, där du kan se hur den judiska flickan levde under hennes gömda tid under andra världskriget. Det finns många kulturella byggnader som är väl värda att se, som Prinsengracht och Herengracht. Läs mer om resmålet »

Aruba – Västindiens pärla!

Aruba är verkligen kärlekens ö - hit åker många kärlekspar under sin bröllopsresa eller när de vill ha en kärleksfull romantisk weekend på tu man hand, för att vårda kärleken mellan sig. Aruba är Västindiens pärla och hit åkte bland andra Laila Bagge och Niklas Wahlgren på sin smekmånad. Ön Aruba tillhör tulpanens hemland - Nederländerna - och har tillhört Storbritannien och Spanien; så det är många som vill ha denna kärleksö. Läs mer om resmålet »

Sista minuten

Ibland är det kärleksfullt att överraska din älskling och säga "ta fram passet och följ mig..." - för när vädret växlar som det gör ganska ofta här i Sverige, så kan det vara skönt att kunna åka i väg till värmen och rå om varandra under en romantisk weekend. Finns det några weekendpaket kvar till ens favoritresmål hos resebolagen? Läs mer om resmålet »
Tips på weekend