Att ha en kärleksweekend hemma

“Borta bra men hemma bäst” heter det. Men det gäller väl bara när man kommer hem från en resa? Inte alls. Många glömmer bort att faktiskt njuta av sina hem. Det är där vi spenderar majoriteten av vår lediga tid, varför ska man då behöva åka bort för att njuta av ledighet och varandra? En weekend kan lika gärna spenderas hemma som på en lyxig resort och det är med enkla knep man kan fixa stämningen.

Det kan vara ganska mysigt att sitta och planera en weekend tillsammans. Kanske ska den ha ett särskilt tema? Gillar ni sport skulle ni kunna passa på att planera in helgen med stort H när det är ett större sportevenemang på TV. Kura upp er i soffan tillsammans med favoritmaten och följ spelet eller mästerskapet. Ni kan även öka spänningen genom att betta på sporteventet, sidor som bet365 erbjuder både betting och de senaste nyheterna om samtliga sporter, även de obskyra.

 

Skapa stämningen efter eget tycke

Det är inte mycket som krävs för att man ska skapa en lugn och avkopplande miljö. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Men något man måste försöka få in i huvudet är att man inte ska börja plocka med hemmet. Du är ledig – vilket innebär ingen städning, tvätt eller annan syssla som kommer lämna dig mentalt trött. Nu är det tid att vårda relationen, fast på hemmaplan.

Är ni temamänniskor som tycker om att sätta en extra guldkant på allt ni gör, se då till att göra det även den här helgen. Gillar ni rockabilly-stilen, ta på er kläder i rätt anda, laga amerikansk mat och sätt igång musik.

Vill ni få känslan av att vara på en tropisk solsemester. Köp hem frukt och papegojblommor och blanda färgglada drinkar (vem har sagt att man måste ha alkohol i en drink?) med smak av solen. Sätt igång avkopplande hawaiiansk musik och höj värmen på elementen.

Några skrattar säkert när de läser påhitten men visst är det lockande? Och att skratta och ha roligt är en stor del av vad er weekend ska gå ut på. Släpp loss, var tillsammans och njut av att få vara bortresta fast hemma.

 

Viktigast av allt

Även om det är roligt att planera inför helgen får man inte glömma bort dess syfte. Det är meningen att ni ska vara tillsammans och göra det ni tycker om. Det vill säga, vill ni ligga i sängen en hel dag och bara sova är det precis det ni ska göra. Vill ni har ett filmmarathon där ni skrattar tills ni gråter eller slingrar ihop er tätt när diverse monster dyker upp i tv-rutan, då är det precis det ni ska göra.

En vacker dekor och omgivning ger det lilla extra, men det är inte det viktiga, så tänk verkligen efter vad det är ni vill få ut av helgen och se till att ni njuter av den.